Poplista

1
Alex Warren Ordinary
2
Wiktor Dyduła, Kasia Sienkiewicz Nie mówię tak, nie mówię nie
3
Dennis Lloyd Mad World

Co było grane?

05:54
LMFAO / Lauren Bennett / Goon Rock Party Rock Anthem
06:00
FAKTY RMF FM
06:05
Elton John I'm Still Standing

Zupa jarzynowa z brukselką. Idealnie rozgrzewa

Jesień to czas, w którym nasz organizm potrzebuje dużo witamin. Dlaczego? Następuje znaczne ochłodzenie temperatury, zapomnieliśmy już po ciepłym lecie o zimnych wiatrach i przelotnych deszczach. Łatwo łapiemy przeziębienia i wirusy. Ale spokojnie! Mamy dla was rozgrzewającą zupę jarzynową z brukselką, która bogata jest w witaminy i doskonale nas rozgrzeje w jesienne popołudnie!
Fot. shutterstock

Składniki na zupę jarzynową z brukselką

  • 20 dag brukselka,
  • Pęczek włoszczyzny
  • 3 cebule dymki
  • 5 ziemniaków
  • 1/2 szklanki groszku zielonego
  • Śmietana 18 %
  • Natka pietruszki
  • 2 łyżeczki masła
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie zupy jarzynowej z brukselką

  1. Obieramy warzywa i włoszczyznę ścieramy na tarce na dużych oczkach.
  2. Ziemniaki i cebulę kroimy w kostkę.
  3. Warzywa zalewamy gorącą wodą, dodajemy groszek, brukselkę, sól oraz masło.
  4. Gotujemy 30 minut i zdejmujemy z ognia.
  5. Zupę zabielamy śmietaną i posypujemy natką pietruszki.

Sprawdź nasze inne przepisy na brukselkowe dania!

 

Polecamy